Lämna en kommentar

Bidra till bok 5 – Rastmöte

 

2000 Bagarn möten (2)

En av våra Hopsnackat-skribenter hörde av sig.

– Jag tycker vi ska göra en till bok! Den ska heta Rastmöte.

– Fast vi skulle ju inte göra fler böcker i serien?

– Jomen jag har nya erfarenheter nu av att komma igång med rastmöten tillsammans med arbetskamraterna på min nya arbetsplats och jag har samlat på mig en massa tips…

– Fast det finns ju redan många berättelser om olika sorters möten och hopsnack i Hopsnackat? Det finns tillåme en berättelse som heter just Rastmöte.

– Vi kan väl fördjupa oss?

– Tja varför inte… vi har ju fördjupat oss i arbetsplatstidningar och annan skriftlig kommunikation i Hopskrivet, och i hur man kan ta strid på sin arbetsplats i Slutsnackat och Om strejker. Kanske back to basic igen med fördjupning i själva hopsnacket?

– Vi gör det!

– Då får vi börja med att fråga om det finns fler som vill bidra med sina erfarenheter.

Frågan

Vill du bidra med en berättelse om rastmöte? Då menar vi inte möten med chefer eller jobb-på-rasten, utan hopsnack med arbetskamrater på raster och pauser. Hur har ni lagt upp det och hur har det funkat? Vad pratar ni om? Sker det tillfälligt eller regelbundet? Har det lett till nåt bra? Om det var svårt eller inte gick bra, vad kan du berätta om det?  Och om du jobbar/har jobbat på ett ställe där ni inte kan träffas under arbetsdagen, hur gör ni för att ändå kunna snacka ihop er arbetskamrater emellan? Om något irriterar på jobbet, hur och när snackar ni ihop er om hur ni ska tackla det? För ni går väl inte hem och grinar var och en för sig?

Berättelserna ska utgå från verkliga erfarenheter. Tänk tips, varningar, verktygslåda, handbok. Lustiga och konstiga saker som hänt i samband med rastmöten eller annat hopsnack vill vi också ha med.

Även teckningar och berättelser i serieform är välkomna!

Du får inte betalt om din berättelse kommer med i boken, men du får några friex som du själv kan sälja eller ge bort. Plus en omgång av de tidigare böckerna i serien. Och du bidrar till att sprida erfarenheter arbetsplatser emellan.

Berättelser skickas in till hopsnackat@gmail.com. Skicka gärna in nu under sommaren (juni-augusti 2018) så kan vi bedöma läget sen – Kan det bli en pocketbok som de tidigare antologierna? Eller ett tunnare häfte? Eller en tumme? Det hänger på dig…

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s