2 kommentarer

Arrangera föreställning

Pjäsen är en timme lång och passar både för öppna föreställningar och för fackliga och andra föreningar, kursgårdar etc, gärna med samtal efteråt. Den kan spelas både på scen och i andra lokaler.

Hopsnackat-ensemblen är en del av ATT, Alla Tiders Teater. Skådespelare som är aktuella för föreställningar under vårsäsongen 2019 är : David Weiss, Emma Larsson, Jens Olsson och Pontus Lundin. Pjäsen spelas med tre av skådespelarna per föreställning. Regi: Martha Vestin. Manus: Frances Tuuloskorpi, fritt efter berättelser i antologin Hopsnackat.

Hopsnackat hade premiär i maj 2013 och spelades fram till maj 2014. Efter en stödspelning för Stockholms Sopgubbar i oktober 2017 har det uppstått ett nytt intresse för föreställningen och vi har gjort ett antal föreställningar under 2018.
Håller intresset i sig så kan vi fortsätta att spela pjäsen under 2019.

Vad krävs av en arrangör?

  • Ni ska kunna ordna en lämplig lokal för föreställningen. Teknisk info kommer när ni anmäler intresse.
  • Ni ska kunna betala för föreställningen. Skådespelarna ska ha betalt enligt teaterförbundets avtal för turnerande grupper. Gagen för föreställningar ska också täcka våra repetitionsdagar. Två eller flera föreställningar i rad blir billigare per styck än enstaka föreställningar. Resekostnader och eventuellt boende tillkommer. Är ni intresserade så reder vi ut vad det betyder för er. Ofta finns möjlighet att få kulturstöd från Arbetarrörelsens Kulturfond (upp till halva kostnaden) eller ABF. Betalningen sker mot faktura till ATT, som i sin tur sköter utbetalningen av löner, sociala avgifter och andra kostnader.
  • Ni ska kunna sprida ordet om föreställningen så att det kommer en publik att spela för. Vi kan hjälpa till med facebookevent, men den riktade reklamen och inbjudningarna gör ni bäst själva.
  • Maila hopsnackat@gmail.com så kan vi resonera om datum och möjligheter!

Referens: Filip Roslund på ABF Skåne, filip.roslund@abf.se, som med den äran arrangerat några av våra föreställningar 2018.

Här finns samma information som pdf som du kan ladda ner och maila vidare eller skriva ut: teaterföreställningen hopsnackat 2019 – flyer

Publiken röstar om trasiga bussar vid en föreställning i Uppsala där lokala fackklubbar var med och arrangerade
Röstning i Uppsala - Hopsnackat

Info uppdaterad i januari 2019
Annonser

2 comments on “Arrangera föreställning

  1. hej

    försöker komma i kontakt med er, hör av er till mig via epost

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s